Om os bestyrelsen tæller fem medlemmer her hvad hver især har at sige om sig selv og foreningen..

Polsk forening Thy - Mors kommer de polakker i møde, som gerne vil vælge en del af tiden foran fjernsynet fra og i stedet deltage i noget sammen med deres børn og tilbringe denne tid på en kreativ og skabende måde.

Det er vigtigt for mig, at vise Polen og polakker fra vores bedste side: rigdommen af vores kultur, århundredgamle tradition for tolerance og samarbejdsevne med andre nationaliteter og kulturer.

Derfor, opfordrer jeg danske børn og deres forældre til at deltage i vores projekt. Jeg vil ønske at de også kan se, at polakkerne ikke kun kommer her "for brød", men at de også kan give noget af sig selv og dele erfaringer med andre.

Justyna Zbroja -

Næstformand
Polsklærer og journalist


Engle er føjet ind i Thisted den 6. november.

Nogle af dem fra Snedsted, andre fra Warszawa, endnu andre fra en lille by fra Island, hvilken navn jeg ikke kan huske. Nogle af dem fløj meget hurtigt - dem med store vinger, eller de som har glemt at skrive datoen om englemøde i deres kalender og skulle skynde sig. Andre - de bitte små, eller den som katten bed et stykke af vingen af og fik maling på glorien kom i sidste øjebliků Men det lykkedes da!

De svævede smilende og hængt op på væggen for at hvile sig efter rejsenů Kun en var lidt sur,for han frøs og hans hoved svulmede op, så han lignede en snemand..

Og jeg kom efter dem, op ad alle de trapper på anden sal i Plantagehuset, dels fordi det begyndte at sne udenfor og jeg var nødt til at varme lidt op, og dels fordi jeg hørte at nogle viskede at der var det frie rum, hvor man har lov til at prøve det man har lyst til. Det trængte jeg til !
Hvem ved det kan godt være at de kan lære mig at flyve..

PS. Det synes mine 2 døtre godt om og de vil gerne med;O)

Kasia Zuzanna Petersen -

Formand
Sociolog & markedsføringsøkonomOgså i bestyrelsen : Magdalena Sørensen, Marketingspecialist og Anders Bøving Petersen Handelsasistent se OM OS part II

Fra venstre Magdalena, Justyna & Kasia
/
/
/
Jeg kom med i foreningen på grund af Kasia.

Det er hende som så mine billeder i Jobcenter i Thisted, skrev til mig og tilbød at deltage i skabelsen af den polske forening i Thisted. Jeg blev glædeligt overrasket og meget interesseret. I fritiden begyndte vi at snakke, diskutere og så gik vi i gang. Jeg tror, det er en fantastisk mulighed for at møde mange værdifulde mennesker og konfrontere ideer.

Lige nu er vi optaget af at finde på og skabe interessante aktiviteter til børn og forældre. Vi arbejder i en bestyrelsesgruppe om dette projekt og på at finde på forskellige temaer. Vore møder har en kunstnerisk form, og det passer mig meget godt. Jeg er uddannet kunstner, og har mulighed for at hjælpe børnene og realisere mine ideer sammen med dem. Det er meget rart at se, at det giver dem så meget glæde.

Produkterne af arbejdet er også imponerende, som man kan se på vores hjemmeside. Jeg håber, at i gennem udviklingen af foreningen kommer vi til at have andre initiativer, som kan være målrettede til andre Polakker, også dem som ikke har børn.

I denne forbindelse opfordrer jeg alle mine landsmænd til at møde os!

Med venlig hilsen

Magda Salinska- Uddannet kunster
Sponsors :
Polsk Forening Thy-Mors
Plantagehuset, Plantagevej 18
7700 Thisted , Danmark